Dansul albinelor

Pentru a produce 500 g de miere este nevoie de 556 de albine muncitoare și 2 milioane de flori! Atunci cum reușesc albinele să fie atât de organizate și să găsescă surse eficiente de nectar?
Biologii au studiat îndeaproape comportamentul albinelor și au observat următoarele curiozități.
Deoarece albinele nu pot vorbi, ele interpretează dansuri speciale ca mijloc de comunicare. Folosesc dansul pentru a transmite diferite mesaje, de la nevoia de roi, la direcția și distanța până la o sursă de nectar.
Când o albină găsește o sursă excelentă de nectar, ea se întoarce în stup și prin dans le spune altor albine unde să găsească florile. Mișcările dansului arată direcția florilor în raport cu soarele, iar albinele ajustează automat dansul în funcție de poziția soarelui pe cer în momentul dansului. Viteza dansului indică cât de departe este nectarul de stup. Cu cât albina este mai entuziasmată de locație, cu atât va dansa mai rapid, ca să atragă atenția albinelor și pentru a le convinge să zboare spre sursa de nectar!
Pentru a salva energia albinelor prisaca Doi Albinari este localizată în apropierea unei surse abundente de flori de salcâm și tei unde albinuțele noastre dansează și muncesc fericite!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *