Mierea naturală, neprocesată vs. mierea procesată

În zilele de astăzi, consumul de alimentele procesate a devenit cea mai frecventă cauză a celor mai multe probleme de sănătate. Alimentele procesate nu numai că au efecte negative asupra sănătății, dar le mai lipsește și valoarea nutritivă de bază. Cu părere de rău mierea nu este o excepție. Dacă sunteți curioși despre diferența dintre mierea crudă și mierea procesată, iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegerea corectă!

Albinele produc mierea din nectar din flori, care se găsește într-o formă pură și neprelucrată în natură. Mierea naturală, spre deosebire de cea procesată, este bogată în vitamine naturale, fitonutrienți (compuși care furnizează substanțe nutritive esențiale pentru protejarea organismului împotriva bolilor) și enzime care oferă multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Mulți oameni înțeleg că mierea este bună pentru sănătate, dar nu toți cunosc că de fapt doar mierea naturală este hrănitoare și nu mierea sub formă procesată.

Mierea procesată poate conține conservanți și substanțe chimice sintetice care îi distrug proprietățile benefice. De asemenea, mierea procesată este încălzită, pasteurizată și filtrată fin, pierzând vitaminele și enzimele vitale. Deseori distribuitorii amestecă mierea bună cu mierea străină, ieftină fiindcă nu sunt obligați să indice sursa sau originea exactă a mierii.

În prisaca Doi Albinari noi îngrijim albinele și îmbuteliem mierea naturală pe care o producem noi înșine de mai bine de 25 de ani! Mierea Doi Albinari ajunge pe masa ta doar în 2 pași simpli:

1. descăpăcire

2. extragerea cu centrifuga

Atât!

Unele dintre beneficiile mierii naturale includ:

  • Tratament natural pentru durerile în gât
  • ​Enzimele din mierea crudă ajută procesul digestiv
  • Are proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice
  • Piele radiantă
  • Protejează corpul de deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *